Kakao »gumbeki«
Sastojci:
Tijesto:
- 40 dag brašna
- 25 dag margarina
- 20 dag oraha
- 20 dag šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 2 žlice kakaa
Krema:
- 10 dag maslaca
- 7 dag šećera u prahu
- 1 jaje
- rum
- 1 žlica kakaa
- čokoladna glazura
priprema:
U brašnu razmrvite margarin, dodajte mljevene orahe, šećer, rum i kakao. Zamijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i režite male okrugle oblike promjera 2 cm. Stavljajte ih uredno na zamašćen lim za pečenje i pecite 10 minuta kod temperature od 220°C. Krema: Maslac sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte jaje, rum i kakao. Gotovom kremom premažite »gumbeke« s ravne strane i spajajte dva po dva skupa. Zatim ih složite na rešetku i prelijte toplom čokoladnom glazurom. Kad se osuše, možete ih spremiti u kutiju.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kakao kolač / kolači i slastice
- Sastojci: šećer / rum / orasi / maslac / margarin / kakao / jaje / čokoladna glazura / brašno