Keksi od lješnjaka s cimetom

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 101550) |moji recepti

1
3 bjelanjka 20 dag šećera u prahu 1 vanilin šećer 30 dag mljevenih lješnjaka 5 dag cijelih lješnjaka 1 žličica cimeta Priprema Istući čvrsti snijeg od bjelanjak , te postupno dodavajući šećer i vaniliju nastaviti miješati.Od smjese odvojiti 3 žlice za poslije.U ostatak smjese dodati lješnjake i promiješati. Na pleh staviti papir za pečenje i od smjese, vlažnim(ne i mokrim) rukama raditi kuglice veličine oraha i stavljati na pleh.U svaku kuglicu olovkom(tupim krajem) umočenim u brašno utisnuti malu rupicu.Unutra staviti malo tučenog bjelanjka(onog štoste ga odvojili) i na to jedan cijeli lješnjak. Sušiti na 125°C 20-30 min. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Još jedan atraktivan izgledom, a tek okusom - keks.
Keksi od lješnjaka s cimetom - slika

Sastojci

  • 3 bjelanjka
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 30 dag mljevenih lješnjaka
  • 5 dag cijelih lješnjaka
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Istući čvrsti snijeg od bjelanjak , te postupno dodavajući šećer i vaniliju nastaviti miješati.Od smjese odvojiti 3 žlice za poslije.U ostatak smjese dodati lješnjake i promiješati.

Na pleh staviti papir za pečenje i od smjese, vlažnim(ne i mokrim) rukama raditi kuglice veličine oraha i stavljati na pleh.U svaku kuglicu olovkom(tupim krajem) umočenim u brašno utisnuti malu rupicu.Unutra staviti malo tučenog bjelanjka(onog štoste ga odvojili) i na to jedan cijeli lješnjak.

Sušiti na 125°C 20-30 min.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Coolinarika,zaboravila sam autora
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Stvarno se tope.

2
Slika korisnika migoh's

Ovo izgleda božanstveno! :) Obavezno moram probati jer imam osjećaj da se topi u ustima :)