Kesten šnite
Vrlo jednostavan recept za ljubitelje kestena.
Biskvit:
- 12 dkg šećera
- 5 žumanjaka
- 1 vanilin šećer
- 15 dkg rastopljene čokolade
- 15 dkg pasiranih kestena
Priprema:
Dobro izmiksati šećer, žumanjke i vanilin šećer. Posebno pomiješati čokoladu i kesten te nakon toga izmiksati sa prvim dijelom smjese. Na kraju lagano umiješati snijeg od 5 bjelanjaka.
Peći oko 30 minuta na 175 stupnjeva. Kad je pećen, biskvit navlažiti sa 1-1.5 dcl mlijeka i malo ruma.
Krema:
- pola kg pasiranog kestena
- 10 dkg šećera u prahu
- 10 dkg razrađenog maslaca
- malo ruma - po želji i ukusu
Priprema:
Dobro izmješati i izmiksati ( smjesa je jako gusta i teško se miksa). Kad je gotovo, krema se rasporedi po biskvitu. Glazura: čokoladna ili šlag.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač od kestena / kolači i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: vanilin šećer / šlag / šećer / pasirani kesten / maslac / čokolada