Kolač bake Marine

recepti_bez_slike
30 dag maslaca  15 dag šećera u prahu  3 žumanjka  40 dag oštrog brašna  Nadjev: 5 dag mljevenih oraha  5 dag mljevenih lješnjaka ili badema prethodno proprženih  10 dag ribane čokolade za kuhanje  70 dag jabuka  1 bjelanjak  10 dag šećera  1 žumanjak za premaz  Priprema: Od maslaca, žumanjaka, brašna i šećera u prahu brzo umijesite tijesto. Oblikujte ga u obliku valjka i režite na podjednake deblje valjuške od kojih oblikujete kuglice. Svakoj kuglici utiskivanjem palca napravite rupicu koju napunite nadjevom. Bademe ili lješnjake popržite (bademi su u ovom kolaču znatno bolji izbor). Zatim ih sameljite kao i orahe. Čokoladu naribajte na ribež i pomiješajte s naribanom jabukom koju ste dodali u izmiješan i zaslađen bjelanjak. U smjesu dodajte orahe i bademe i lagano ujednačite. Sirove udubljene kuglice prvo premažite žumanjkom i punite nadjevom, posložite u lim koji ste obložili papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 180 C. Kuglice su znatno bolje drugi dan nakon pečenja.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+672)
Evo, sad znate i ime moje bake, a i njen najbolji kolač. Moram priznati da sam i ja upjela usavršiti izradu ovog kolača tako da ga sad možete zvati i kolač Mirne iz Čakovca :)

Tijesto:

  • 30 dag maslaca 
  • 15 dag šećera u prahu 
  • 3 žumanjka 
  • 40 dag oštrog brašna 

Nadjev:

  • 5 dag mljevenih oraha 
  • 5 dag mljevenih lješnjaka ili badema prethodno proprženih 
  • 10 dag ribane čokolade za kuhanje 
  • 70 dag jabuka 
  • 1 bjelanjak 
  • 10 dag šećera 
  • 1 žumanjak za premaz 

Priprema:

Od maslaca, žumanjaka, brašna i šećera u prahu brzo umijesite tijesto. Oblikujte ga u obliku valjka i režite na podjednake deblje valjuške od kojih oblikujete kuglice. Svakoj kuglici utiskivanjem palca napravite rupicu koju napunite nadjevom. Bademe ili lješnjake popržite (bademi su u ovom kolaču znatno bolji izbor). Zatim ih sameljite kao i orahe. Čokoladu naribajte na ribež i pomiješajte s naribanom jabukom koju ste dodali u izmiješan i zaslađen bjelanjak. U smjesu dodajte orahe i bademe i lagano ujednačite. Sirove udubljene kuglice prvo premažite žumanjkom i punite nadjevom, posložite u lim koji ste obložili papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 180 C. Kuglice su znatno bolje drugi dan nakon pečenja. 

Prosjek: 4 (+672)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)