Kotleti s trsja
Itekak ima veze sa trsjem. Za prošlu berbu smo se pošteno nasmijali (ali i najeli) kod pripreme ovih kotleta. Prijatelji su bili malo skeptični prilikom dodavanja bobica grožđa, ali kad su probali jelo, oduševili su se.
Sastojci:
- 8 kotleta
- 20 dag suhih grožđica ili svježeg crvenog grožđa
- 1,5 dl crnog vina
- sol, papar, vegeta
- malo kukuruznog brašna
- ulje
Priprava:
Kotlete posolite i uvaljajte u kukuruzno brašno. Ispecite na jakoj vatri s obje strane. Kotlete stavite na topli tanjur. U tavicu (od pečenja) ulijte crno vino i začinite. Stavite unutra grožđe i sve zajedno prokuhajte. Kotlete prelijte s umakom i poslužite sa širokim rezancima.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): jela od svinjetine
- Sastojci: ulje / sol / papar / kukuruzno brašno / kotleti / grožđe / crno vino