Kremšnita s jagodama
Da se malo odmaknete od klasičnih kremšnita ili pak onih uobičajenih kolača od jagoda.
Biskvit:
- 3 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 3 žlice ulja
- 3 žlice vode
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiksati, pa dodati brašno ulje i vodu. Ispeći koru u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 200 °C. Vrući biskvit natopiti sa 1/2 dl vode, 3 žlice šećera i 1/2 dl ruma.
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 3 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- korica od 1 limuna (ribana)
Priprema:
Mlijeko staviti da prokuha. U 1 dl mlijeka pomiješati žumanjke, šećer, brašno, i vanilin šećer. Sve ukuhati u preostalo mlijeko dok se ne zgusne. U vruću kremu ukuhati tučene bjelanjke sa 4 žlice šećera. Sve staviti na biskvit i neka se dobro ohladi. Na hladan kolač staviti narezane jagode natopljene limunom, a preko jagoda preliti prelije za tortu. Po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / kolač od jagoda / torte i slastice / kolači i slastice
- Sastojci: voda / vanilin šećer / ulje / šećer / mlijeko / jaja / jagode / brašno