Kremšnita s jagodama

Autor: klaramara   (palac x 33003) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
3 jaja  4 žlice šećera  4 žlice brašna  3 žlice ulja  3 žlice vode  Priprema: Jaja i šećer pjenasto izmiksati, pa dodati brašno ulje i vodu. Ispeći koru u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 200 °C. Vrući biskvit natopiti sa 1/2 dl vode, 3 žlice šećera i 1/2 dl ruma.  Krema: 1/2 l mlijeka  3 jaja  4 žlice šećera  4 žlice brašna  1 vanilin šećer  korica od 1 limuna (ribana)  Priprema: Mlijeko staviti da prokuha. U 1 dl mlijeka pomiješati žumanjke, šećer, brašno, i vanilin šećer. Sve ukuhati u preostalo mlijeko dok se ne zgusne. U vruću kremu ukuhati tučene bjelanjke sa 4 žlice šećera. Sve staviti na biskvit i neka se dobro ohladi. Na hladan kolač staviti narezane jagode natopljene limunom, a preko jagoda preliti prelije za tortu. Po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Da se malo odmaknete od klasičnih kremšnita ili pak onih uobičajenih kolača od jagoda.

Biskvit:

  • 3 jaja 
  • 4 žlice šećera 
  • 4 žlice brašna 
  • 3 žlice ulja 
  • 3 žlice vode 

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto izmiksati, pa dodati brašno ulje i vodu. Ispeći koru u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180 - 200 °C. Vrući biskvit natopiti sa 1/2 dl vode, 3 žlice šećera i 1/2 dl ruma. 

Krema:

  • 1/2 l mlijeka 
  • 3 jaja 
  • 4 žlice šećera 
  • 4 žlice brašna 
  • 1 vanilin šećer 
  • korica od 1 limuna (ribana) 

Priprema:

Mlijeko staviti da prokuha. U 1 dl mlijeka pomiješati žumanjke, šećer, brašno, i vanilin šećer. Sve ukuhati u preostalo mlijeko dok se ne zgusne. U vruću kremu ukuhati tučene bjelanjke sa 4 žlice šećera. Sve staviti na biskvit i neka se dobro ohladi. Na hladan kolač staviti narezane jagode natopljene limunom, a preko jagoda preliti prelije za tortu. Po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. 

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)