4 jaja
15 dag šećera
1 vš
15-20 dag brašna
1 pzp
25 dag ribane mrkve
Žumanjca pjenasto stučemo sa šećerom i vš.Dodamo brašno ,izmješamo,te dodamo prstima malo iscjeđenu ribanu mrkvu.Na kraju lagano umješamo čvrst snijeg od bjeljanjaka i pzp.
Izlijemo u pleh obložen papirom za pečenje ako je potrebno poravnamo površinu i pečemo na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
(Ja sam pekla u onoj najvećoj plitkoj tepsiji šta se dobije sa pećnicom)
Kad je biskvit pečen stavimo ga na mokru krpu il slično posutu sa malo šećera i još vrućeg savijemo u rolat ,ostavimo dok ne završimo kremu.
Krema:
4 jaja
15 dag šećera
15 dag čokolade za kuhanje
2-3 žlice oštrog brašna(može i glatko)
10 dag šećera u prahu
nalo cimeta(samo pinkicu da ne preuzme svu aromu)
15 dag margarina
kremu bi trebalo kuhati na pari ali da skartim ja kuham na najmanjem plamenu tako da ubrzam samu izradu.
Jaja i šećer staviti u prikladnu posudu dodati rastopljenu čokoladu ,brašno,šećer u prahu i cimet i sve sa mikserom izmješati te stavit na laganu vatru da kuha dok se ne zgusne(mora se stalno miješati da ne zagori ja sve to radim sa mikserom)
Kad je krema zgusnuta ,potpuno je ohladiti i dodati joj izrađen margarin sa šećerom u prahu.
Odviti biskvit,namazati kremu po cijeloj površini i zarolati.Ukrasiti možete šlagom ili čokoladnom glazurom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+116)
Biskvit:
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 1 vš
- 15-20 dag brašna
- 1 pzp
- 25 dag ribane mrkve
Žumanjca pjenasto stučemo sa šećerom i vš.Dodamo brašno ,izmješamo,te dodamo prstima malo iscjeđenu ribanu mrkvu.Na kraju lagano umješamo čvrst snijeg od bjeljanjaka i pzp.
Izlijemo u pleh obložen papirom za pečenje ako je potrebno poravnamo površinu i pečemo na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
(Ja sam pekla u onoj najvećoj plitkoj tepsiji šta se dobije sa pećnicom)
Kad je biskvit pečen stavimo ga na mokru krpu il slično posutu sa malo šećera i još vrućeg savijemo u rolat ,ostavimo dok ne završimo kremu.
Krema:
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 2-3 žlice oštrog brašna(može i glatko)
- 10 dag šećera u prahu
- nalo cimeta(samo pinkicu da ne preuzme svu aromu)
- 15 dag margarina
kremu bi trebalo kuhati na pari ali da skartim ja kuham na najmanjem plamenu tako da ubrzam samu izradu.
Jaja i šećer staviti u prikladnu posudu dodati rastopljenu čokoladu ,brašno,šećer u prahu i cimet i sve sa mikserom izmješati te stavit na laganu vatru da kuha dok se ne zgusne(mora se stalno miješati da ne zagori ja sve to radim sa mikserom)
Kad je krema zgusnuta ,potpuno je ohladiti i dodati joj izrađen margarin sa šećerom u prahu.
Odviti biskvit,namazati kremu po cijeloj površini i zarolati.Ukrasiti možete šlagom ili čokoladnom glazurom.
recept odličan...prilažem fotkicu
Radila sam i sa bundevom Hokkaido i butternut. U tijesto dodam malo soli uvijek. U kremu sam dodala za 50g više čokolade i maslaca umjesto margarina. Glazura od čokolade...Hvala na receptu jer je sada u mojim omiljenima...:)
Ja sam jela kolac od mrkve sa glazurom od filadelfije sira i limuna i super je. Sigurno je i ovaj vrlo ukusan sa cokoladnom kremom. 8}
hahahahha Duby hvala ti lipa lipo si me nasmija :D :D :)) :H
Kad bi Vi meni ispekle jedan ovakav rolat, nebi prigovarao, ni da se osjeti mrkva! pozz od Dubyja
biskvit nisam mazala sa sirom već kremom a rolat je ukusan probajte.Mrkva se ne osjeti nimalo nit iko zna da je unutra ona samo da sočnost biskvitu.
Čini mi se previše zafrkancije a da nije baš tako ukusno, iako lijepo izgleda. Varam se?
Uh ima i rolada od mrkve i tikvice, vama to fino?
Meni neeee. Treba biskvit kad odrolamo premazati sa sirom?