Kruh od krumpira iz pekača za kruh
Ovaj kruh radim svakodnevno i svi ga obožavaju. Stvar je da nikada nemožete znati točnu mjeru sastojaka kako bi kruh ispao savršeno. Sve ovisi o kvaliteti sastojaka, njihovoj temperaturi, vrsti i sl. Zato vam dajem okvirne mjere, a vi probajte. Moji ukućani ga OBOŽAVAJU!
Sastojci za kruh
- 230 ml mlakog mlijeka
- 2 velike žlice margarina ili putra ( ako stavljate svinjsku mast, odmah smanjite i sol za jednu žličicu)
- 150 g gnječenih kuhanih krumpira
- 2 čajne žličice soli
- 4 čajne žličice šećera
- 460 g hljebnog brašna ( pola oštog, pola glatkog)
- 2 čajne žličice suhog kvasca
Priprema:
U posudu pekača prvo staviti sve tekuće, a zatim sve krute sastojke. Brašno ne staviti odmah svo, nego 3/4 mjere odprilike i upaliti pekač. Zatim postupno dodavati brašno dok se tijesto ne pretvori u mekanu kuglu. Za ubrzavanje tog procesa možete dodati i par kapi ulja direktno u posudu dok se tijesto miješa i silikonskom lopaticom ili drvenom kuhačom potisnuti i postrugati tijesto s plašta posude. Poklopiti i čekati dok se proces završi. Odmah izvaditi kruh i zamotati u čistu krpu i ostaviti da se ohladi. Dobar tek!