Krumpir s jajima na bjelovarski način
Svakako probajte kombinaciju jaja, krumpira, slanine...Vjerujte, ovo će jelo biti novo otkriće u vašem jelovniku
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 3 jaja
- 10 dag suhe mesnate slanine
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 glavice luka
- ulje
- sol
postupak pripreme:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, stavite u dublju zdjelu i zgnječite. Posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte kiselo vrhnje, pomiješano s razmućenim jajima, sve zajedno kratko propirjajte, prelijte preko zgnječenih vrućih krumpira i lagano izmiješajte. Poslužite skuhanim mesom ili ribom, uz salatu po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): bjelovarsko jelo
- Sastojci: krumpir / kiselo vrhnje / jaja