Krumpir s jajima na bjelovarski način

recepti_bez_slike
1 kg krumpira 3 jaja 10 dag suhe mesnate slanine 2 dl kiselog vrhnja 2 glavice luka ulje sol postupak pripreme: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, stavite u dublju zdjelu i zgnječite. Posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte kiselo vrhnje, pomiješano s razmućenim jajima, sve zajedno kratko propirjajte, prelijte preko zgnječenih vrućih krumpira i lagano izmiješajte. Poslužite skuhanim mesom ili ribom, uz salatu po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Svakako probajte kombinaciju jaja, krumpira, slanine...Vjerujte, ovo će jelo biti novo otkriće u vašem jelovniku

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 3 jaja
  • 10 dag suhe mesnate slanine
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • sol

postupak pripreme:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, stavite u dublju zdjelu i zgnječite. Posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte kiselo vrhnje, pomiješano s razmućenim jajima, sve zajedno kratko propirjajte, prelijte preko zgnječenih vrućih krumpira i lagano izmiješajte. Poslužite skuhanim mesom ili ribom, uz salatu po želji.


Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)