Kruška u crnom vinu i Košarice od đumbira i meda
Bajka...
SASTAV:
(Normativ na 1 krušku)
- 1 zelenija kruška s peteljkom
- 1 jušna žl.šećera
- crnog vina toliko da pokrije krušku
- začini: klinčić, muškantni oraščić i cimet
PRIGOTOVLJAVANJE:
Krušku pažljivo očistiti od kore,dodati šećer i zaliti crnim vinom da pliva.Dodati muš.oraščić,cimet i klinčić.Kuhati dok ne omekša.ohladiti.
KOŠARICE:
SASTAV:
- 10dag šećera u prahu
- 10 dag maslaca
- 8 jušni žl.meda
- 10dag brašna
- 1 juš.žl.đumbira
PRIGOTOVLJAVANJE:
Šećer, maslac i med umješati na toplo, dodati brašno pa đumbir. Nastaviti mješati dok se ne pojave mjehurići. Oblike izlijevati na masni papir i staviti peći na 200 C oko 2-3min. Toplo oblikovati.