Kruškovac
Kako sam ljubitelj domaćih likera sinoć sam se sjetila kako je moja mama radila razne a među njima i kruškovac pa sam ga i napravila i mogu Vam reči da je odličan.
Sastojci
- 2l domaće lozovače
- 1 l vode
- 1,20 kg šećera
- 2 bočice arome kruškovca
- 2 žličice istrugane kore limuna i naranče
- 2 vanilin šećera ili štap vanilije
- 2 žličice cimeta
Postupak pripreme
Šećer lagano karmelizirati pa dodati vodu. Usuti vanilin šećer ili štap vanilije, cimet ,koru limuna i naranče. Sve skupa dobro prokuhati i dignuti sa vatre. Kad se ohladi uliti rakiju i ekstrat kruškovca.Ostaviti 1 dan pa procijediti i uliti u boce i dobro začepiti.
Kruškovac se može odmah piti ali što duže stoji to je bolji.Provala sam odmah i odličan je pa preporučujem onima koji su tražili recept da ga ovako naprave .
- Vaše oznake (tagovi): Pića
- Sastojci: cimet / naranče / vanilin šećer