Kunić na dalmatinski način
Sastojci: za 4 osobe
- 1 kunić
- 5 režnjeva češnjaka
- 10 dag pancete
- 1 dl ulja
- malo kadulje
- 2 lista lovora
- grančica ružmarina
- 1 mrkva
- 2 dl bijelog vina
- 2 limuna
- peršin sol i papar
Očiščenog kunića ostaviti preko noći u marinadi kako bi omekšao.
Nakon vađenja iz marinade, kunića dobro oprati, nabosti ga narezanim režnjevima češnjaka i obložiti ga ploškama pancete. Posoliti ga, položiti u posudu za pečenje i preliti uljem. Dodati lovor, ružmarin, kadulju, papar u zrnu, luk i mrkvu.
Sve zajedno peći u pećnici jedan sat na 180 C. Dok se kunić peče, treba prpremiti umak od malo ulja, sjeckanog peršina i soka od dva limuna. Napola pečenog kunića razrezati na četiri dijela i preliti umakom. Ispeći ga do kraja povremeno podlijevajući vinom.