Lička krumpirica sa čvarcima

recepti_bez_slike
50 dag krumpira 20 dag kukuruznog brašna 15 dag čvaraka mast sol Priprema: Krumpir ogulite, operite, narežite na veće kolute i kuhajte u slanoj vodi. U napola kuhani krumpir umiješajte kukuruzno brašno, dodajte žlicu masti i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Ako se voda za to vrijeme nije prokuhala, tada je odlijte, smjesu posolite i dobro izmiješajte drvenom kuhačom i kuhajte još oko 10 minuta. Miješajte da ne progori. Čvarke i mast zagrijte, pa žlicom, koju svaki put umočite u vruću mast, oblikujte žličnjake i slažite u dublju zdjelu. Svaki red žličnjaka prelijte mašću i čvarcima. Krumpiricu poslužite toplu uz salatu od kiselog kupusa. Krumpir koji sadrži manje škroba nakon kuhanja ostaje čvrst, dok se brašnaste vrste, s većim sadržajem škroba, raskuha ju. Krumpir s manje škroba pogodan je za pečenje, za salate, za složence i dr., dok su brašnaste vrste bolje za pripravljanje pirea, tijesta i sličnih jela.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+860)

Sastojci:

  • 50 dag krumpira
  • 20 dag kukuruznog brašna
  • 15 dag čvaraka
  • mast
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na veće kolute i kuhajte u slanoj vodi. U napola kuhani krumpir umiješajte kukuruzno brašno, dodajte žlicu masti i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Ako se voda za to vrijeme nije prokuhala, tada je odlijte, smjesu posolite i dobro izmiješajte drvenom kuhačom i kuhajte još oko 10 minuta. Miješajte da ne progori. Čvarke i mast zagrijte, pa žlicom, koju svaki put umočite u vruću mast, oblikujte žličnjake i slažite u dublju zdjelu. Svaki red žličnjaka prelijte mašću i čvarcima. Krumpiricu poslužite toplu uz salatu od kiselog kupusa. Krumpir koji sadrži manje škroba nakon kuhanja ostaje čvrst, dok se brašnaste vrste, s većim sadržajem škroba, raskuha ju. Krumpir s manje škroba pogodan je za pečenje, za salate, za složence i dr., dok su brašnaste vrste bolje za pripravljanje pirea, tijesta i sličnih jela.

 

Prosjek: 4 (+860)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)