Limunove šnite
Tijesto
- 5 bjelanjaka
- 20 dag šećera u prahu
- 20 dag mljevenih oraha
- 5 dag ribene čokolade
- 1,5 žlica oštrog brašna
Priprema:
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, postupno dodavajte šećer, zatim brašno i čokoladu. Orahe umiješajte žlicom, kako bi smjesa ostala rahla (pjenasta). Pecite u limu veličine kupljene oblatne, na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Lim obložite papirom za pečenje, koji odmah odvojite, čim je tijesto pečeno.
Krema
- 5 žumanjaka
- 20 dag šećera u prahu
- sok od 1 limuna
- ribana korica od 1 limuna
- 20 dag maslaca
Priprema:
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte limunov sok i koricu, pa miješajući kuhajte na pari dok ne zgusne. Ohladite. U hladno umiješajte dobro pjenasto umućen maslac. Oblatnu premažite kremom, na to položite pečeno tijesto. Premažite ga drugom trećinom kreme, pa gore stavite drugu oblatnu. Dobro stisnite nekim predmetom oko 2 sata, premažite ostatkom kreme i režite na kocke. Ukrasite komadićima ušećerenog limuna ili želeom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači od voća / kolači i slastice
- Sastojci: šećer u prahu / šećer / orasi / maslac / limun / čokolada / brašno