Limunove šnite

Autor: bakica1940   (palac x 9258) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 bjelanjaka  20 dag šećera u prahu  20 dag mljevenih oraha  5 dag ribene čokolade  1,5 žlica oštrog brašna  Priprema: Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, postupno dodavajte šećer, zatim brašno i čokoladu. Orahe umiješajte žlicom, kako bi smjesa ostala rahla (pjenasta). Pecite u limu veličine kupljene oblatne, na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Lim obložite papirom za pečenje, koji odmah odvojite, čim je tijesto pečeno.  Krema  5 žumanjaka  20 dag šećera u prahu  sok od 1 limuna  ribana korica od 1 limuna  20 dag maslaca  Priprema: Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte limunov sok i koricu, pa miješajući kuhajte na pari dok ne zgusne. Ohladite. U hladno umiješajte dobro pjenasto umućen maslac. Oblatnu premažite kremom, na to položite pečeno tijesto. Premažite ga drugom trećinom kreme, pa gore stavite drugu oblatnu. Dobro stisnite nekim predmetom oko 2 sata, premažite ostatkom kreme i režite na kocke. Ukrasite komadićima ušećerenog limuna ili želeom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+5)

 Tijesto 

  • 5 bjelanjaka 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • 20 dag mljevenih oraha 
  • 5 dag ribene čokolade 
  • 1,5 žlica oštrog brašna 

Priprema:

Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, postupno dodavajte šećer, zatim brašno i čokoladu. Orahe umiješajte žlicom, kako bi smjesa ostala rahla (pjenasta). Pecite u limu veličine kupljene oblatne, na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Lim obložite papirom za pečenje, koji odmah odvojite, čim je tijesto pečeno. 

Krema 

  • 5 žumanjaka 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • sok od 1 limuna 
  • ribana korica od 1 limuna 
  • 20 dag maslaca 

Priprema:

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte limunov sok i koricu, pa miješajući kuhajte na pari dok ne zgusne. Ohladite. U hladno umiješajte dobro pjenasto umućen maslac. Oblatnu premažite kremom, na to položite pečeno tijesto. Premažite ga drugom trećinom kreme, pa gore stavite drugu oblatnu. Dobro stisnite nekim predmetom oko 2 sata, premažite ostatkom kreme i režite na kocke. Ukrasite komadićima ušećerenog limuna ili želeom. 

Prosjek: 3.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)