Lincer-kolačići

recepti_bez_slike
28 dag margarina  35 dag brašna  14 dag šećera korica limuna  klinčić, cimet  1 žlica vina  1 žlica vrhnja  2 žumanjka  bademi za posipanje  marmelada od ribiza  Priprema: Brašno i margarin dobro izmrvite, dodajte šećer, struganu koricu limuna, tučeni klinčić, cimet, vino, vrhnje i žumanjke. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Ostavite da kratko vrijeme odstoji na hladnom mjestu, a zatim tijesto razvaljajte debljine malog prsta. Izrežite čašom ili malim oblikom kolutiće. U sredini svakog napravite udubljenje. Složite ih na lim za pečenje, premažite zašećerenim bjelanjkom i posipajte bademima izrezanim na listiće. Pecite na temperaturi od 200°C (473 K) oko 20 minuta, a u sredinu pečenih kolačića stavite marmeladu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+813)

Sastojci:

  • 28 dag margarina 
  • 35 dag brašna 
  • 14 dag šećera
  • korica limuna 
  • klinčić, cimet 
  • 1 žlica vina 
  • 1 žlica vrhnja 
  • 2 žumanjka 
  • bademi za posipanje 
  • marmelada od ribiza 

Priprema:

Brašno i margarin dobro izmrvite, dodajte šećer, struganu koricu limuna, tučeni klinčić, cimet, vino, vrhnje i žumanjke. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Ostavite da kratko vrijeme odstoji na hladnom mjestu, a zatim tijesto razvaljajte debljine malog prsta. Izrežite čašom ili malim oblikom kolutiće. U sredini svakog napravite udubljenje. Složite ih na lim za pečenje, premažite zašećerenim bjelanjkom i posipajte bademima izrezanim na listiće. Pecite na temperaturi od 200°C (473 K) oko 20 minuta, a u sredinu pečenih kolačića stavite marmeladu.

Prosjek: 4 (+813)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)