28 dag margarina
35 dag brašna
14 dag šećera
korica limuna
klinčić, cimet
1 žlica vina
1 žlica vrhnja
2 žumanjka
bademi za posipanje
marmelada od ribiza
Priprema:
Brašno i margarin dobro izmrvite, dodajte šećer, struganu koricu limuna, tučeni klinčić, cimet, vino, vrhnje i žumanjke. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Ostavite da kratko vrijeme odstoji na hladnom mjestu, a zatim tijesto razvaljajte debljine malog prsta. Izrežite čašom ili malim oblikom kolutiće. U sredini svakog napravite udubljenje. Složite ih na lim za pečenje, premažite zašećerenim bjelanjkom i posipajte bademima izrezanim na listiće. Pecite na temperaturi od 200°C (473 K) oko 20 minuta, a u sredinu pečenih kolačića stavite marmeladu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+813)
Sastojci:
- 28 dag margarina
- 35 dag brašna
- 14 dag šećera
- korica limuna
- klinčić, cimet
- 1 žlica vina
- 1 žlica vrhnja
- 2 žumanjka
- bademi za posipanje
- marmelada od ribiza
Priprema:
Brašno i margarin dobro izmrvite, dodajte šećer, struganu koricu limuna, tučeni klinčić, cimet, vino, vrhnje i žumanjke. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Ostavite da kratko vrijeme odstoji na hladnom mjestu, a zatim tijesto razvaljajte debljine malog prsta. Izrežite čašom ili malim oblikom kolutiće. U sredini svakog napravite udubljenje. Složite ih na lim za pečenje, premažite zašećerenim bjelanjkom i posipajte bademima izrezanim na listiće. Pecite na temperaturi od 200°C (473 K) oko 20 minuta, a u sredinu pečenih kolačića stavite marmeladu.