7 jaja
25 dkg kristal šećera
15 dkg maslaca
1 šalica mrvica od keksa (najbolje petit beurre)
2 žlice ruma
naribana korica od 1/2 naranče
Priprema:
Odvojiti bjelanje od žutanjaka pa žutanje umutiti sa šećerom pa dodati maslac i sve pjenasto umutiti. Mrvice od keksa preliti rumom i dodati u mak pa sve zajedno dodati u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).Smjesu uliti u maslacom namašćeni i pobrašnjeni pleh, pa peći na 150°C 30 minuta. Nakon toga provjeriti čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabosti čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen) pa ako je potrebno, peći još 5-10 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+640)
Romantičan spoj maka i naranče u kockama s glazuorm od marelice, savršeni su desert svakom jelu. Mak kocke su kolač koji će uspjeti svakom početniku, a okusom zadovoljiti svakoga.
Sastojci:
- 7 jaja
- 25 dkg kristal šećera
- 15 dkg maslaca
- 1 šalica mrvica od keksa (najbolje petit beurre)
- 2 žlice ruma
- naribana korica od 1/2 naranče
Priprema:
Odvojiti bjelanje od žutanjaka pa žutanje umutiti sa šećerom pa dodati maslac i sve pjenasto umutiti. Mrvice od keksa preliti rumom i dodati u mak pa sve zajedno dodati u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).Smjesu uliti u maslacom namašćeni i pobrašnjeni pleh, pa peći na 150°C 30 minuta. Nakon toga provjeriti čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabosti čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen) pa ako je potrebno, peći još 5-10 minuta.
koliko maka? čini mi se da ste zaboravili staviti mak u sastojke :)
dešava se...bez brige...
A di je mak?
Koliko maka? Samlevenog, prethodno skuvanog ili...