Marinirani poriluk
Sastojci:
- 60 dkg mladog, tankog poriluka
- 1 crvena paprika
- 7-8 otkoštenih crnih maslina
- sok od jednog limuna
- 2 marinirana slana inčuna
- maslinovo ulje
- svežnjić svježeg peršina
- sol po ukusu
- 1 žlica octa od bijelog vina
- 1 žlica bijelog vina
Priprema:
Očistiti poriluk i narezati ga po dužini na 5-6 cm dugačke komade pa ih staviti u lonac i uliti vode toliko da pokrije povrće. Dodati žlicu bijelog vina i posoliti. Lonac poklopiti i kuhati na jakoj vatri dok ne zavrije, pa smanjiti vatru i kuhati još otprilike 7 minuta.
Dok se poriluk kuha, očistiti papriku i narezati ju na kockice, narezati masline, usitniti peršin i inčune. Sve izmiješati, dodati sok od limuna i maslinovo ulje i ocat.
Kad je poriluk kuhan, maknuti s vatre, izvaditi iz lonca na tanjur i preliti začinjenim paprikama i maslinama i sve dobro izmiješati. Ostaviti sat vremena da se ohladi, često miješajući da se svi sastojci dobro prožmu pa poslužiti.
- Vaše oznake (tagovi): povrće
- Sastojci: crvena paprika / ocat / maslinovo ulje / masline / poriluk / sok od limuna