Mornarska salata od liganja

recepti_bez_slike
50 dag liganja 1 glavica luka 2 češnja češnjaka  2 rajčice 1 paprika babura 10 crnih maslina 1 grančica peršinovog lista 2 žlice vinskog octa (kvasine) 3 žlice maslinovog ulja papar, sol Priprema: Lignje očistite tako da im svučete tanku tamnu kožicu, a zajedno s kracima izvučete svu utrobu i tanku prozirnu košćicu. Tada tijelo lignje dobro operite pod jakim mlazom hladne vode i očistite od eventualnih ostataka kožice i utrobe. Iz glave odstranite rožnatu čeljust (kuglicu) i oči, pa dobro operite i krakove. Zatim lignje i krakove kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko pola sata, izvadite ih iz vode, ohladite i tijelo narežite na kolute, pa stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, nasjeckani peršinov list, oguljene i narezane rajčice, očišćene paprike narezane na rezance, masline, prelijte vinskim octom i uljem, posolite i popaprite i lagano izmiješajte.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.8 (+4)
Zašto biste se stalno gnjavili sa prženjem liganja ( i kasnijim čišćenjem štednjaka i cijelog radnog prostora oko njega) kad možete na brzinu spremiti ovu ukusnu salatu. Ovu salatu možete poslužiti kao predjelo, zakusku ili kao lagani obrok.

Sastojci:

  • 50 dag liganja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka 
  • 2 rajčice
  • 1 paprika babura
  • 10 crnih maslina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 2 žlice vinskog octa (kvasine)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • papar, sol

Priprema:

Lignje očistite tako da im svučete tanku tamnu kožicu, a zajedno s kracima izvučete svu utrobu i tanku prozirnu košćicu. Tada tijelo lignje dobro operite pod jakim mlazom hladne vode i očistite od eventualnih ostataka kožice i utrobe. Iz glave odstranite rožnatu čeljust (kuglicu) i oči, pa dobro operite i krakove. Zatim lignje i krakove kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko pola sata, izvadite ih iz vode, ohladite i tijelo narežite na kolute, pa stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, nasjeckani peršinov list, oguljene i narezane rajčice, očišćene paprike narezane na rezance, masline, prelijte vinskim octom i uljem, posolite i popaprite i lagano izmiješajte.

 

 

Prosjek: 2.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)