50 dag liganja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
1 paprika babura
10 crnih maslina
1 grančica peršinovog lista
2 žlice vinskog octa (kvasine)
3 žlice maslinovog ulja
papar, sol
Priprema:
Lignje očistite tako da im svučete tanku tamnu kožicu, a zajedno s kracima izvučete svu utrobu i tanku prozirnu košćicu. Tada tijelo lignje dobro operite pod jakim mlazom hladne vode i očistite od eventualnih ostataka kožice i utrobe. Iz glave odstranite rožnatu čeljust (kuglicu) i oči, pa dobro operite i krakove. Zatim lignje i krakove kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko pola sata, izvadite ih iz vode, ohladite i tijelo narežite na kolute, pa stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, nasjeckani peršinov list, oguljene i narezane rajčice, očišćene paprike narezane na rezance, masline, prelijte vinskim octom i uljem, posolite i popaprite i lagano izmiješajte.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.8 (+4)
Zašto biste se stalno gnjavili sa prženjem liganja ( i kasnijim čišćenjem štednjaka i cijelog radnog prostora oko njega) kad možete na brzinu spremiti ovu ukusnu salatu. Ovu salatu možete poslužiti kao predjelo, zakusku ili kao lagani obrok.
Sastojci:
- 50 dag liganja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 1 paprika babura
- 10 crnih maslina
- 1 grančica peršinovog lista
- 2 žlice vinskog octa (kvasine)
- 3 žlice maslinovog ulja
- papar, sol
Priprema:
Lignje očistite tako da im svučete tanku tamnu kožicu, a zajedno s kracima izvučete svu utrobu i tanku prozirnu košćicu. Tada tijelo lignje dobro operite pod jakim mlazom hladne vode i očistite od eventualnih ostataka kožice i utrobe. Iz glave odstranite rožnatu čeljust (kuglicu) i oči, pa dobro operite i krakove. Zatim lignje i krakove kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko pola sata, izvadite ih iz vode, ohladite i tijelo narežite na kolute, pa stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, nasjeckani peršinov list, oguljene i narezane rajčice, očišćene paprike narezane na rezance, masline, prelijte vinskim octom i uljem, posolite i popaprite i lagano izmiješajte.