Mozzart šnite
BISKVIT:
- snijeg od 7 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 2 žlice brašna
- 14 dag lješnjaka (malo popržiti i samljeti)
- i još 3-4 žlice lješnjaka za slaganje kolača
KREMA I :
- 7 žumanjaka
- 15 dag šećera u prahu
- 3 rebra tamne čokolade (oko 50% kakaa)
- 18 dag maslaca
KREMA II :
- 10 dag šećera u prahu
- 4 žlice mlijeka
- 12 dag mljevenih lješnjaka
- 1-2 žlice ruma (prema ukusu)
- 7 dag maslaca
PRIPREMA:
U izrađene bjelanjke postupno dodavati šećer, brašno i lješnjake. Peči u dobro podmazanom i pobrašnjenom protvanu (velikom od pečnice) na 180°C oko 20 min. Ohlađenog razreži po pola ( dobiju se dvije trake). Protvan ako oblažete pek-papirom obavezno još malo premazati maslacem jer se zbog bjelanjaka može inače primiti.
Za prvu kremu žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu, staviti zdjelu na paru, dodati čokoladu i kad se otopi kratko prokuhati. U ohlađeno dodati maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi i dobro izmiksati.
Za drugu kremu provrelim mlijekom pofuriti šećer, dodati lješnjake i rum i sve izmješati, u hladno dodati maslac.
SLAGANJE: jedan dio biskvita premazati prvom kremom i posipati sa malo mljevenih lješnjaka, staviti drugi dio biskvita pa premazati drugom kremom i sve posuti mljevenim lješnjacima.
Ako koristite običnu čokoladu za kuhanje, smanjite količinu šećera u prahu jer je ova količina za gorku čokoladu sa večim postotkom kakaa.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): krem-kolač s lješnjacima / mozzart-kolač
- Sastojci: biskvit / jaja / maslac / mlijeko / rum / šećer
sve je prelepo