1 kg krumpira
15 dag riže
4-5 jaja
10-15 dag usitnjenog mesa
5 dag slanine
sol
luk
2 dl vrhnja
3 dl mlijeka.
2 jaja (za preljev)
Priprava:
Skuhajte cijeli krumpir, rižu i jaja. Na malo masti ispržite luk i dodajte meso te ispržite. Kuhani krumpir i jaja ogulite i narežite na ploške. Na nauljeni lim složite redom; red krumpira, jaja, rižu, meso, slaninu i na kraju krumpir. Začinite po želji. Razmutite vrhnje, mlijeko i jaja te prelijte krumpir. Zapecite do crvenožute boje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+538)
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 15 dag riže
- 4-5 jaja
- 10-15 dag usitnjenog mesa
- 5 dag slanine
- sol
- luk
- 2 dl vrhnja
- 3 dl mlijeka.
- 2 jaja (za preljev)
Priprava:
Skuhajte cijeli krumpir, rižu i jaja. Na malo masti ispržite luk i dodajte meso te ispržite. Kuhani krumpir i jaja ogulite i narežite na ploške. Na nauljeni lim složite redom; red krumpira, jaja, rižu, meso, slaninu i na kraju krumpir. Začinite po želji. Razmutite vrhnje, mlijeko i jaja te prelijte krumpir. Zapecite do crvenožute boje.