Odresci sa šampinjonima
Sastojci:
- 1 glavica luka,
- 25dag šampinjona
- 4 svinjska odreska cca 25 dag
- 4 dag brašna
- 5 dag maslaca ili 5 žlica ulja
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- mljevena slatka crvena paprika
- papar i sol
Priprema:
Oljuštite i nasjeckajte luk. Šampinjone obrišite pa narezite na pljoskice. Pritom odstranite loša mjesta. Odreske pospite solju, paprom i mljevenom paprikom. Utapkajte u brašno. Nemojte otresti visak brašna. Odreske pržite po 10-12 min. ( ovisno o debljini ) sa svake strane na srednjoj temperaturi. U masnoći od prženja miješajući ispržite luk. Umješajte šampinjone pa zajedno ispirjajte. Dodajte vrhnje, posolite i popaprite. Neka nepokriveno onako lagano vrije 2-3 min. na niskoj temperaturi.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina / mesno jelo
- Sastojci: crvena paprika / sol / brašno / luk / svinski odresci / šampinjoni / vrhnje za kuhanje / peršin