Rezanci s vrhnjem na pastirski način
Dosadili su vam sami rezanci, skuhani samo u posoljenoj vodi?! Odvažite se ovo probati, odlični su s vrhnjem. Čak mogu reći da sam se prvi put u životu najela samih makarona, a ako još uz makarone imate mladi luk, kako smo i mi jeli kod kume u restoranu, još bolje. Ako nemate, odlični su i bez
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 2 dl gustog ovčjeg kiselog vrhnja
- 1 žlica maslaca
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, sol
Postupak pripreme:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Posebno u posudi rastopite maslac, dodajte kiselo vrhnje i 3-4 žlice tople vode u kojoj se kuhala tjestenina, posolite, pospite mljevenom paprikom, prelijte preko rezanaca i lagano izmiješajte. Ovako pripravljenu tjesteninu poslužite s mladim lukom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): tjesetenina
- Sastojci: maslac / kiselo vrhnje / mljevena crvena paprika / tjestenina