2 jaja
malo ulja
pola čajne žličice šećera
pola čajne žličice soli
200 ml mlijeka
350g - 400g brašna ( ja dodam više mekanoga 3/4 onako od oka - tada su palačinke mekane, a ne žilave! kada bi bilo samo meko brašno, nekome bi možda bile premekane -ovisi o ukusu)
vode-ovisi - otprilike 800ml - 1000ml, i da, skoro zaboravih možete dodati mineralnu vodu ;)
Postupak pripreme:
Izmiješajte jaja, ulje, sol, šećer i mlijeko (ovisno da li želite slatke ili slane stavite manje ili više soli / šećera).
Miješajući pjenjačom (ručnom miješalicom od čelika - ako njome radite neće biti grudica! ), dodavajte brašno.
Kada dobijete tijesto postepeno dodavajte vodu (tako da se može lagano razlijevati). :)
Zagrijte tavu. U nju dodajte ulje, kratko zagrijte. Nakon toga smjesu staviti u tavu okrečući je tako da se ravnomjerno razlije pocijeloj tavi. Kada se palačinka isprži s jedne strane i odvaja od tave, okrenuti ju.
Tajna: ostaviti smjesu nekoliko sati u frižideru, a meni osobno su palačinke najfinije kada smjesa odstoji jedan dan (smjesa je kompaktna, sve se prožme i nema trganja)...
:) Javite da li bolje uspiju? :H
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+6)
‹ Palačinke s pudingom i čokoladom
najbolji recept
Palačinke s vajnšatoom ›
Kako dobiti smjesu za palačinke koja će ostati čitava i nakon preokrenutanja? A da pri tome palačinke ne budu žilave i tvrde?
Sastojci:
- 2 jaja
- malo ulja
- pola čajne žličice šećera
- pola čajne žličice soli
- 200 ml mlijeka
- 350g - 400g brašna ( ja dodam više mekanoga 3/4 onako od oka - tada su palačinke mekane, a ne žilave! kada bi bilo samo meko brašno, nekome bi možda bile premekane -ovisi o ukusu)
- vode-ovisi - otprilike 800ml - 1000ml, i da, skoro zaboravih možete dodati mineralnu vodu ;)
Postupak pripreme:
Izmiješajte jaja, ulje, sol, šećer i mlijeko (ovisno da li želite slatke ili slane stavite manje ili više soli / šećera).
Miješajući pjenjačom (ručnom miješalicom od čelika - ako njome radite neće biti grudica! ), dodavajte brašno.
Kada dobijete tijesto postepeno dodavajte vodu (tako da se može lagano razlijevati). :)
Zagrijte tavu. U nju dodajte ulje, kratko zagrijte. Nakon toga smjesu staviti u tavu okrečući je tako da se ravnomjerno razlije pocijeloj tavi. Kada se palačinka isprži s jedne strane i odvaja od tave, okrenuti ju.
Tajna: ostaviti smjesu nekoliko sati u frižideru, a meni osobno su palačinke najfinije kada smjesa odstoji jedan dan (smjesa je kompaktna, sve se prožme i nema trganja)...
:) Javite da li bolje uspiju? :H