8 žumanjaka
20 dkg šećera
4 dkg čokolade
16 dkg badema
8 dkg brašna
8 bjelanjaka (snijeg)
Za kremu vam treba:
4 cijela jaja
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
25 dkg maslaca
3 žlice ruma
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Onda dodajte otopljenu čokolada, samljevene bademe, prosijano brašno i snijeg. Tu smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite polagano na umjerenoj vatri. Kad se torta ohladi, razrežite na 3 lista, nadjenite i obložite kremom. Čokoladu nožem izmrvite pa pospite po površini torte. Torta se može ukrasiti bombonima od čokolade ili gljivicama koje napravimo od kuhane pjene od bjelanjaka.
Krema:
jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim maknite s vatre i tucite dalje, dok se krema ne ohladi. Hladnu kremu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac, a na kraju dodajte malo ruma.
Krema: izmiješati jaja i šećer, otopiti čokoladu, dodati,' tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati u maslac kremu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+3)
Sastojci potrebni za panama tortu
- 8 žumanjaka
- 20 dkg šećera
- 4 dkg čokolade
- 16 dkg badema
- 8 dkg brašna
- 8 bjelanjaka (snijeg)
Za kremu vam treba:
- 4 cijela jaja
- 15 dkg šećera
- 15 dkg čokolade
- 25 dkg maslaca
- 3 žlice ruma
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Onda dodajte otopljenu čokolada, samljevene bademe, prosijano brašno i snijeg. Tu smjesu stavite u namazani i posuti oblik i pecite polagano na umjerenoj vatri. Kad se torta ohladi, razrežite na 3 lista, nadjenite i obložite kremom. Čokoladu nožem izmrvite pa pospite po površini torte. Torta se može ukrasiti bombonima od čokolade ili gljivicama koje napravimo od kuhane pjene od bjelanjaka.
Krema:
jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim maknite s vatre i tucite dalje, dok se krema ne ohladi. Hladnu kremu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac, a na kraju dodajte malo ruma.
Krema: izmiješati jaja i šećer, otopiti čokoladu, dodati,' tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati u maslac kremu.