Panama torta

Autor: Crna Pantera   (palac x 12593) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 žumanjaka 20 dkg šećera 4 dkg čokolade 16 dkg badema 8 dkg brašna 8 bjelanjaka (snijeg) Za kremu vam treba: 4 cijela jaja 15 dkg šećera 15 dkg čokolade 25 dkg maslaca 3 žlice ruma Postupak pripreme Žumanjke i šećer izmiješajte  dok smjesa ne postane pjenasta. Onda dodajte otopljenu čokolada, samljevene bademe, prosijano brašno i snijeg. Tu smjesu  stavite u namazani i posuti oblik i pecite polagano na umjerenoj vatri. Kad se torta ohladi, razrežite na 3 lista, nadjenite i obložite kremom. Čokoladu nožem izmrvite pa pospite po površini torte. Torta se može ukrasiti bombonima od čokolade ili gljivicama koje napravimo od kuhane pjene od bjelanjaka. Krema:  jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim maknite s vatre i tucite dalje, dok se krema ne ohladi. Hladnu kremu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac, a na kraju dodajte malo ruma. Krema:  izmiješati jaja i šećer, otopiti čokoladu, dodati,' tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati u maslac kremu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)

Sastojci potrebni za panama tortu

  • 8 žumanjaka
  • 20 dkg šećera
  • 4 dkg čokolade
  • 16 dkg badema
  • 8 dkg brašna
  • 8 bjelanjaka (snijeg)

Za kremu vam treba:

  • 4 cijela jaja
  • 15 dkg šećera
  • 15 dkg čokolade
  • 25 dkg maslaca
  • 3 žlice ruma

Postupak pripreme

Žumanjke i šećer izmiješajte  dok smjesa ne postane pjenasta. Onda dodajte otopljenu čokolada, samljevene bademe, prosijano brašno i snijeg. Tu smjesu  stavite u namazani i posuti oblik i pecite polagano na umjerenoj vatri. Kad se torta ohladi, razrežite na 3 lista, nadjenite i obložite kremom. Čokoladu nožem izmrvite pa pospite po površini torte. Torta se može ukrasiti bombonima od čokolade ili gljivicama koje napravimo od kuhane pjene od bjelanjaka.

Krema:

 jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne zavrije. Zatim maknite s vatre i tucite dalje, dok se krema ne ohladi. Hladnu kremu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac, a na kraju dodajte malo ruma.

Krema:  izmiješati jaja i šećer, otopiti čokoladu, dodati,' tući na pari, ohladiti, miješati maslac, dodati u maslac kremu.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)