3/4 kg do 2 kg mesa
sol
3-5 dkg masti
voda
Meso se opere, posoli i stavi u pećnicu da se malo posuši. Mast se ugrije i njome prelije meso te polagano peče. Peče se 1 do 2 sata prema debljini komada. U sok se doda malo vode, a za vrijeme pečenja pečenka se marljivo polijeva. Pečemo li meso u posudi za pečenje s poklopcem ili u električnom loncu, ne treba ga polijevati ni otkrivati sve dotle dok ne bude pečeno. Masnom mesu koje se peče u pečenjari ne treba dodati masti.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+186)
Sastojci:
3/4 kg do 2 kg mesa
sol
3-5 dkg masti
voda
Meso se opere, posoli i stavi u pećnicu da se malo posuši. Mast se ugrije i njome prelije meso te polagano peče. Peče se 1 do 2 sata prema debljini komada. U sok se doda malo vode, a za vrijeme pečenja pečenka se marljivo polijeva. Pečemo li meso u posudi za pečenje s poklopcem ili u električnom loncu, ne treba ga polijevati ni otkrivati sve dotle dok ne bude pečeno. Masnom mesu koje se peče u pečenjari ne treba dodati masti.