Piletina u umaku od peršina

Autor: Stefica Regvar   (palac x 6744) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dkg filetiranog bijelog pilećeg mesa 2 dcl vina 2 dcl temeljca 4 veća korjena peršina 2 žlice meda sol, papar, đumir po ukusu malo muškatnog oraščića i šafrana za boju maslac za prženje Priprema: Popržiti bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana „pobijeli“. Korijen od peršina kuhati u juhi i vinu i kad je kuhan (mekan), propasirati ga i vratiti u juhu i vino. Dodati med i ostale sastojke, staviti bijelo meso, pustiti da zakipi pa kuhati na laganoj vatri desetak minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+988)
Prema ovom receptu piletinu pripremaju u restoranu *PUNTIJER* u Zagrebu.....moj mili rodni grad

 

Sastojci:

  • 80 dkg filetiranog bijelog pilećeg mesa
  • 2 dcl vina
  • 2 dcl temeljca
  • 4 veća korjena peršina
  • 2 žlice meda
  • sol, papar, đumir po ukusu
  • malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
  • maslac za prženje

Priprema:

Popržiti bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana „pobijeli“.

Korijen od peršina kuhati u juhi i vinu i kad je kuhan (mekan), propasirati ga i vratiti u juhu i vino. Dodati med i ostale sastojke, staviti bijelo meso, pustiti da zakipi pa kuhati na laganoj vatri desetak minuta.

Prosjek: 4 (+988)
Link izvora / potpis autora: Restoran Puntijar
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)