25 dag graha
50 dag krumpira
15 dag sitnih čvaraka
1 češanj češnjaka
1 žlica maslaca
1 lovorov list
mljeveni kumin
papar
sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i češnjakom. Posebno skuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir. Zatim kuhani grah i krumpir ocijedite i protisnite (pasirajte) kroz tijesak za krumpir. Posolite, popaprite, pospite mljevenim kuminom, dodajte maslac i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Na tanjuru pire oblikujte u polukuglu i pospite zagrijanim čvarcima. Poslužite uz salatu od pečenih paprika, koju ste posuli nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom i prelili kiselim mlijekom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+659)
Sastojci:
- 25 dag graha
- 50 dag krumpira
- 15 dag sitnih čvaraka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica maslaca
- 1 lovorov list
- mljeveni kumin
- papar
- sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i češnjakom. Posebno skuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir. Zatim kuhani grah i krumpir ocijedite i protisnite (pasirajte) kroz tijesak za krumpir. Posolite, popaprite, pospite mljevenim kuminom, dodajte maslac i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Na tanjuru pire oblikujte u polukuglu i pospite zagrijanim čvarcima. Poslužite uz salatu od pečenih paprika, koju ste posuli nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom i prelili kiselim mlijekom.