Pire od graha i krumpira

Autor: cico   (palac x 2098) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
25 dag graha 50 dag krumpira 15 dag sitnih čvaraka 1 češanj češnjaka 1 žlica maslaca 1 lovorov list mljeveni kumin papar sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i češnjakom. Posebno skuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir. Zatim kuhani grah i krumpir ocijedite i protisnite (pasirajte) kroz tijesak za krumpir. Posolite, popaprite, pospite mljevenim kuminom, dodajte maslac i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Na tanjuru pire oblikujte u polukuglu i pospite zagrijanim čvarcima. Poslužite uz salatu od pečenih paprika, koju ste posuli nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom i prelili kiselim mlijekom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+659)

Sastojci:

  • 25 dag graha
  • 50 dag krumpira
  • 15 dag sitnih čvaraka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 lovorov list
  • mljeveni kumin
  • papar
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i češnjakom. Posebno skuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir. Zatim kuhani grah i krumpir ocijedite i protisnite (pasirajte) kroz tijesak za krumpir. Posolite, popaprite, pospite mljevenim kuminom, dodajte maslac i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Na tanjuru pire oblikujte u polukuglu i pospite zagrijanim čvarcima. Poslužite uz salatu od pečenih paprika, koju ste posuli nasjeckanim češnjakom i peršinovim listom i prelili kiselim mlijekom.

 

Prosjek: 4 (+659)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)