Pirjana pileća srca s lisičicama
Ovo je moja baka radila i prefino je.
Sastojci:
- 30 dag lisičica
- 30 dag pilećih srca
- 2 glavice luka
- 1 mrkva
- 1 zelena paprika babura
- 1 jaje
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 limun
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, sol
Priprema:
Lisičice dobro očistite, operite i narežite na listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu i očišćenu i narezanu papriku, pa kratko vrijeme zajedno popržite. Tada dodajte oprana pileća srca i narezane gljive, pa sve zajedno, uz povremeno zalijevanje toplom vodom, pirjajte da potpuno omekša. Zatim posolite, pospite vegetom, dodajte limunov sok i kiselo vrhnje u koje ste dodali razmućeno jaje. Odmah skinite s vatre, pa ulijte u zdjelu i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od graška i zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: ulje / sol / pileća srca / paprika / mrkva / luk / lisičice / limunov sok / kiselo vrhnje