Pirjani ugor u vinu s krumpirom

Autor: andi980   (palac x 1781) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg ugora 80 dag krumpira 2 dl bijelog vina limun 4 žlice brašna 2 rešžnja češnjaka 2 grančice peršinovog lista prstohvat ružmarina ulje sol Priprema: Ribu očistite, operite i narežite na odreske debljine oko 1 cm. Zatim u malo dublju posudu ulijte oko 3 dl vode, u nju umiješajte limunov sok i u tome marinirajte oko dva sata riblje odreske. Zatim ih izvadite iz marinade i ocijedite. Potom uvaljajte u brašno i pržite na ulju, s jedne i druge strane samo malo, tek toliko da požute. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i  narežite. U prikladnu posudu ulijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i na vatri samo promiješajte. E onda poslažite odreske ribe, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Dodajte i soli, grančice peršinovog lista i ružmarin, i još na laganoj vatri pirjajte da tekućina upola ispari. Tada dodajte narezani krumpir i na laganoj vatri pirjajte još oko 15 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu ili salatu od rajčice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+5)

Sastojci:

  • 1 kg ugora
  • 80 dag krumpira
  • 2 dl bijelog vina
  • limun
  • 4 žlice brašna
  • 2 rešžnja češnjaka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • prstohvat ružmarina
  • ulje
  • sol

Priprema:

Ribu očistite, operite i narežite na odreske debljine oko 1 cm. Zatim u malo dublju posudu ulijte oko 3 dl vode, u nju umiješajte limunov sok i u tome marinirajte oko dva sata riblje odreske. Zatim ih izvadite iz marinade i ocijedite. Potom uvaljajte u brašno i pržite na ulju, s jedne i druge strane samo malo, tek toliko da požute. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i  narežite. U prikladnu posudu ulijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i na vatri samo promiješajte. E onda poslažite odreske ribe, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Dodajte i soli, grančice peršinovog lista i ružmarin, i još na laganoj vatri pirjajte da tekućina upola ispari. Tada dodajte narezani krumpir i na laganoj vatri pirjajte još oko 15 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu ili salatu od rajčice.

Prosjek: 4.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)