Pirjani ugor u vinu s krumpirom
Sastojci:
- 1 kg ugora
- 80 dag krumpira
- 2 dl bijelog vina
- limun
- 4 žlice brašna
- 2 rešžnja češnjaka
- 2 grančice peršinovog lista
- prstohvat ružmarina
- ulje
- sol
Priprema:
Ribu očistite, operite i narežite na odreske debljine oko 1 cm. Zatim u malo dublju posudu ulijte oko 3 dl vode, u nju umiješajte limunov sok i u tome marinirajte oko dva sata riblje odreske. Zatim ih izvadite iz marinade i ocijedite. Potom uvaljajte u brašno i pržite na ulju, s jedne i druge strane samo malo, tek toliko da požute. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i narežite. U prikladnu posudu ulijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i na vatri samo promiješajte. E onda poslažite odreske ribe, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Dodajte i soli, grančice peršinovog lista i ružmarin, i još na laganoj vatri pirjajte da tekućina upola ispari. Tada dodajte narezani krumpir i na laganoj vatri pirjajte još oko 15 minuta. Zgotovljeno jelo poslužite uz zelenu salatu ili salatu od rajčice.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pirjani ugor / riblji recept / ugor
- Sastojci: brašno / češnjak / krumpir / limun / peršinov list / ružmarin / sol / ugor / ulje / vino