4 žumanjka s 25 dkg šećera dobro umiješati, zatim dodati žlica oštrog brašna, 1/4 1 mlakog mlijeka i 1/2 1 skoro kipuće vode. Sve to na vatri skupa miješati dok se ne zgusne. Kad: skine s vatre, dodati sok od 2 limuna i 2 naribane kore od limuna, te ostaviti da se hladi.
Drugi dio - tijesto:
1 cijelo jaje
1 žumanjak
10 dkg šećera
10 dkg margarina
20-25 dkg brašna
kore od limuna
na vrh noža praška za pecivo
Napraviti sloj debljine kao prst. Staviti da se napola peče
Treći dio
Dok se tijesto peče ulupati 5 bjelanaca i 10 dkg šećera. Kad je sve tučeno, nadodati sok i koru od limuna.
Kad je tijesto ispečeno napola, onda se stavi hladna krema pod br. 1, a povrh toga bjelanci pod br. 3.
Sve to stavi se još neko vrijeme peći da se do kraja ispeče.
Drugi dan rezati.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Prvi dio
4 žumanjka s 25 dkg šećera dobro umiješati, zatim dodati žlica oštrog brašna, 1/4 1 mlakog mlijeka i 1/2 1 skoro kipuće vode. Sve to na vatri skupa miješati dok se ne zgusne. Kad: skine s vatre, dodati sok od 2 limuna i 2 naribane kore od limuna, te ostaviti da se hladi.
Drugi dio - tijesto:
- 1 cijelo jaje
- 1 žumanjak
- 10 dkg šećera
- 10 dkg margarina
- 20-25 dkg brašna
- kore od limuna
- na vrh noža praška za pecivo
Napraviti sloj debljine kao prst. Staviti da se napola peče
Treći dio
Dok se tijesto peče ulupati 5 bjelanaca i 10 dkg šećera. Kad je sve tučeno, nadodati sok i koru od limuna.
Kad je tijesto ispečeno napola, onda se stavi hladna krema pod br. 1, a povrh toga bjelanci pod br. 3.
Sve to stavi se još neko vrijeme peći da se do kraja ispeče.
Drugi dan rezati.