Plućica na kiselo

Autor: Luce   (palac x 16942) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag telećih ili svinjskih pluća 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 3 krumpira 2 žlice brašna 2 lovorova lista 4 zrna papra 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje ocat vegeta sol  priprema: Pluća dobro operite, stavite u hladnu posoljenu vodu sa lovorovim listom i paprom pa kuhaj te oko 1,5 sat. Kada pluća omekšaju, izvadite ih iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Posebno skuhajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, a zatim dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj su se kuhala pluća, dodajte lovorov list, posolite i pospite vegetom. Neka zakipi. Tada dodajte narezana pluća i ocijeđeni krumpir i sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Zgotovljena pluća pospite nasjeckanim peršinovim listom, skinite s vatre i zakiselite žlicom octa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+6)

 Sastojci:

  • 50 dag telećih ili svinjskih pluća
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 krumpira
  • 2 žlice brašna
  • 2 lovorova lista
  • 4 zrna papra
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • ocat
  • vegeta
  • sol

 priprema:

Pluća dobro operite, stavite u hladnu posoljenu vodu sa lovorovim listom i paprom pa kuhaj te oko 1,5 sat. Kada pluća omekšaju, izvadite ih iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Posebno skuhajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, a zatim dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj su se kuhala pluća, dodajte lovorov list, posolite i pospite vegetom. Neka zakipi. Tada dodajte narezana pluća i ocijeđeni krumpir i sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Zgotovljena pluća pospite nasjeckanim peršinovim listom, skinite s vatre i zakiselite žlicom octa.

Prosjek: 3.7 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)