Plućica na kiselo
Sastojci:
- 50 dag telećih ili svinjskih pluća
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 3 krumpira
- 2 žlice brašna
- 2 lovorova lista
- 4 zrna papra
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- ocat
- vegeta
- sol
priprema:
Pluća dobro operite, stavite u hladnu posoljenu vodu sa lovorovim listom i paprom pa kuhaj te oko 1,5 sat. Kada pluća omekšaju, izvadite ih iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance. Posebno skuhajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, a zatim dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj su se kuhala pluća, dodajte lovorov list, posolite i pospite vegetom. Neka zakipi. Tada dodajte narezana pluća i ocijeđeni krumpir i sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 10 minuta. Zgotovljena pluća pospite nasjeckanim peršinovim listom, skinite s vatre i zakiselite žlicom octa.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / teleća ili svinjska pluća / šeršinov list / ocat / luk / lovorov list / krumpir / crvena paprika / češnjak / brašno