Podravska kukuružnjača
Sastojci:
- 3 dag kvasca
- 3 -4 dl mlijeka
- 50 dag kukuruznog brašna
Nadjev:
- 20 dag mljevenih oraha
- 10 dag šećera
- 1 dl mlijeka
Priprema:
Izmrvljeni kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka i žlicom šećera, pa držite na toplom mjestu da se podigne na dvostruku količinu. U dublju zdjelu stavite kukuruzno brašno prelijte ga vrelim mlijekom i izmiješajte, pa kad se malo ohladi umiješajte dignuti kvasac i kuhačom umijesite lijevano tijesto. U namašćen i brašnom posut lim ulijte polovicu kukuruznog tijesta, po njemu rasporedite pripremljeni nadjev od oraha i prelijte drugom polovicom tijesta. Pokriveno ostavite da se ponovno diže oko 30 minuta. Tada stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Kada se kukuružnjača malo ohladi, narežite je na željene komade.
Nadjev: Mljevene orahe i šećer prelij te toplim mlijekom, dobro izmiješajte i ohladite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači / kolači i slastice
- Sastojci: šećer / orasi / mlijeko / kvasac / kukuruzno brašno