1/2 kg kelja
mrvice
1 žemlja
1 jaje
2 dkg suhe slanine
sol
papar
3 srdelice ili pasta od srdelica
15 dkg masti ili ulja
Priprema:
Kelj se u slanoj vodi kuha, ocijedi, voda se istisne, a kelj sitno nasjecka. Žemlja se razmoči, pasira i stavi u kelj. Srdelice se očiste od kosti te stave u kelj. Umjesto srdelica može se dodati pasta od sardelica. Slanina se reže na kocke i malo poprži, izmiješa s keljom i doda jaje. Pomoću mrvica rade se od te smjese popečci koji se peku u vrućoj masti.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+3)
Sastojci:
- 1/2 kg kelja
- mrvice
- 1 žemlja
- 1 jaje
- 2 dkg suhe slanine
- sol
- papar
- 3 srdelice ili pasta od srdelica
- 15 dkg masti ili ulja
Priprema:
Kelj se u slanoj vodi kuha, ocijedi, voda se istisne, a kelj sitno nasjecka. Žemlja se razmoči, pasira i stavi u kelj. Srdelice se očiste od kosti te stave u kelj. Umjesto srdelica može se dodati pasta od sardelica. Slanina se reže na kocke i malo poprži, izmiješa s keljom i doda jaje. Pomoću mrvica rade se od te smjese popečci koji se peku u vrućoj masti.