1 1/4 l govedske juhe
1 jaje
8 dag govedske jetrica
zeleni peršin
2 dag masti
sol
papar
1 dag luka
4 dag mrvica
priprema:
Jetrica se dobro ostružu od vlakanaca. Na masti se ispruži sitno nasjeckani luk. Mast se ohladi i miješa dok ne bude pjenasta, dodaju se jaja, jetra, mrvice, sol, papar i sitno nasjeckani peršin, te se ostavi da odstoji kratko vrijeme. Poslije se naprave žličnjaci i kuhaju u juhi 10 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+377)
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 1 jaje
- 8 dag govedske jetrica
- zeleni peršin
- 2 dag masti
- sol
- papar
- 1 dag luka
- 4 dag mrvica
priprema:
Jetrica se dobro ostružu od vlakanaca. Na masti se ispruži sitno nasjeckani luk. Mast se ohladi i miješa dok ne bude pjenasta, dodaju se jaja, jetra, mrvice, sol, papar i sitno nasjeckani peršin, te se ostavi da odstoji kratko vrijeme. Poslije se naprave žličnjaci i kuhaju u juhi 10 minuta.