Poriluk varivo na moj način

1 veći poriluk 2-3 veća krumpira 25 dkg mljevene puretine ulje, sol, papar malo brašna crvena paprika dva češnja češnjaka Postupak Na ulju popržiti mljevenu puretinu, posoliti i dodati sitno sjeckani porikuk. Nakon kratkog dinstanja dodati krumpir narezan na kockice i zaliti vodom.  Kada zakipi dodati zapršku sa češnjakom i crvenom paprikom i kuhati dok ne bude krumpir gotov, oko 10-ak minuta. Napomene Ja koristim samo svijetli dio poriluka, i to sitno nasjeckan (oko 0,5 cm) kako bi bila sigurna da će klinci jesti. Također, kad je varivo gotovo drobilicom za krumpir par puta sve stisnem, ne da bude skroz kašasto ali dovoljno sitno da klinci ne analiziraju previše... ako ste protivnik zaprške predlažem da odmah na puretinu dodate češnjak da se malo poprži umjesto mljevene puretine koristim i pileći file nasjeckan na sitne kockice Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Meni jedno od najdražeg povrća... Nakon puno varijanti... To je to!
Poriluk varivo

Sastojci za tri osobe

  • 1 veći poriluk
  • 2-3 veća krumpira
  • 25 dkg mljevene puretine
  • ulje, sol, papar
  • malo brašna
  • crvena paprika
  • dva češnja češnjaka

Postupak

Na ulju popržiti mljevenu puretinu, posoliti i dodati sitno sjeckani porikuk. Nakon kratkog dinstanja dodati krumpir narezan na kockice i zaliti vodom.  Kada zakipi dodati zapršku sa češnjakom i crvenom paprikom i kuhati dok ne bude krumpir gotov, oko 10-ak minuta.

Napomene

  • Ja koristim samo svijetli dio poriluka, i to sitno nasjeckan (oko 0,5 cm) kako bi bila sigurna da će klinci jesti. Također, kad je varivo gotovo drobilicom za krumpir par puta sve stisnem, ne da bude skroz kašasto ali dovoljno sitno da klinci ne analiziraju previše...
  • ako ste protivnik zaprške predlažem da odmah na puretinu dodate češnjak da se malo poprži
  • umjesto mljevene puretine koristim i pileći file nasjeckan na sitne kockice
Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)