Pržene jabuke

recepti_bez_slike
2 žumanjka 2 bjelanjka (snijeg) 2 dag šećera 12 dag brašna 1 i pol dl bijelog vina 3 dag šećera i cimeta Pola kg jabuka 20 dag masti Postupal pripreme Žumanjke i šećer izmiješajte, dodajte brašno i vino naizmjence, te napokon snijeg. Jabuke ogulite, izrežite na ploške, očistite od koštica, umočite u tijesto i pržite u vrućoj masti. Kad je tijesto s obje strane isprženo, izvadite ga na bugačicu, ocijedite i složite na zdjelu. Pospite šećerom, u koji umiješajte malo cimeta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+846)

Sastojci

  • 2 žumanjka
  • 2 bjelanjka (snijeg)
  • 2 dag šećera
  • 12 dag brašna
  • 1 i pol dl bijelog vina
  • 3 dag šećera i cimeta
  • Pola kg jabuka
  • 20 dag masti

Postupal pripreme

Žumanjke i šećer izmiješajte, dodajte brašno i vino naizmjence, te napokon snijeg. Jabuke ogulite, izrežite na ploške, očistite od koštica, umočite u tijesto i pržite u vrućoj masti. Kad je tijesto s obje strane isprženo, izvadite ga na bugačicu, ocijedite i složite na zdjelu. Pospite šećerom, u koji umiješajte malo cimeta.

Prosjek: 4 (+846)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)