2 žumanjka
2 bjelanjka (snijeg)
2 dag šećera
12 dag brašna
1 i pol dl bijelog vina
3 dag šećera i cimeta
Pola kg jabuka
20 dag masti
Postupal pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte, dodajte brašno i vino naizmjence, te napokon snijeg. Jabuke ogulite, izrežite na ploške, očistite od koštica, umočite u tijesto i pržite u vrućoj masti. Kad je tijesto s obje strane isprženo, izvadite ga na bugačicu, ocijedite i složite na zdjelu. Pospite šećerom, u koji umiješajte malo cimeta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+846)
Sastojci
- 2 žumanjka
- 2 bjelanjka (snijeg)
- 2 dag šećera
- 12 dag brašna
- 1 i pol dl bijelog vina
- 3 dag šećera i cimeta
- Pola kg jabuka
- 20 dag masti
Postupal pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte, dodajte brašno i vino naizmjence, te napokon snijeg. Jabuke ogulite, izrežite na ploške, očistite od koštica, umočite u tijesto i pržite u vrućoj masti. Kad je tijesto s obje strane isprženo, izvadite ga na bugačicu, ocijedite i složite na zdjelu. Pospite šećerom, u koji umiješajte malo cimeta.