Prženi popečci od krumpira

recepti_bez_slike
1 kg krumpira  20 dkg brašna  1/4 l mlijeka  1 žemlja  2 jaja  sol mast Priprema: Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+322)

Sastojci:

  • 1 kg krumpira 
  • 20 dkg brašna 
  • 1/4 l mlijeka 
  • 1 žemlja 
  • 2 jaja 
  • sol
  • mast

Priprema:

Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju.

Prosjek: 4 (+322)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)