1 kg krumpira
20 dkg brašna
1/4 l mlijeka
1 žemlja
2 jaja
sol
mast
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+322)
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 20 dkg brašna
- 1/4 l mlijeka
- 1 žemlja
- 2 jaja
- sol
- mast
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju.