Prženi žličnjaci od krumpira
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 20 dkg brašna
- 2 dkg luka
- sol, mast
- soda bikarbona
- 8 dkg masti ili ulja
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi posuši. Krumpir se posoli, dodaju jaja, poprženi luk i brašno i dobro se sve izmiješa te stavi na vršku noža soda bikarbona. Zatim se rade žličnjaci sa dvije žlice i prže u ugrijanoj masti. Najprije se prže pokriveni, a poslije se otkriju i prže dok ne zažute.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od krumpira
- Sastojci: voda / sol / soda bikarbona / luk / krumpir / jaja / brašno