8 žumanjka
16 dkg šećera
8 bjelanjka (snijeg)
18 dkg brašna
Limun
Punč:
15 dkg šećera u kockama
dl čaja
limun
naranča
dl ruma
2 dl vode
6 dkg čokolade alkermes
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna, te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebeite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.
3 dijela izrežite na male kocke, pa svaka trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu skuhajte punč od šećera i vode tako da svaku kocku šećera naribate na koricu od naranče i limuna, prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelije se prva trećina kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažite marmeladom od kajsija, a između njih složite izmiješane kockice od biskvita. Tortu stavite između dvije daske, ostavite do drugog dana.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+796)
Sastojci
- 8 žumanjka
- 16 dkg šećera
- 8 bjelanjka (snijeg)
- 18 dkg brašna
- Limun
Punč:
- 15 dkg šećera u kockama
- dl čaja
- limun
- naranča
- dl ruma
- 2 dl vode
- 6 dkg čokolade alkermes
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna, te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebeite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.
3 dijela izrežite na male kocke, pa svaka trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu skuhajte punč od šećera i vode tako da svaku kocku šećera naribate na koricu od naranče i limuna, prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelije se prva trećina kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažite marmeladom od kajsija, a između njih složite izmiješane kockice od biskvita. Tortu stavite između dvije daske, ostavite do drugog dana.