8 žumanaca
16 dkg šećera
8 bjelanjaka (snijeg)
18 dkg brašna
1 limun
Punč:
5 dkg šećera u kockama
dl čaja
limun
naranča
dl ruma
2 dl vode
6 dkg čokolade alkermes
Postupak pripreme
Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.
3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita.
Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+668)
Sastojci za tortu od punča
- 8 žumanaca
- 16 dkg šećera
- 8 bjelanjaka (snijeg)
- 18 dkg brašna
- 1 limun
Punč:
- 5 dkg šećera u kockama
- dl čaja
- limun
- naranča
- dl ruma
- 2 dl vode
- 6 dkg čokolade alkermes
Postupak pripreme
Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.
3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita.
Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana.