Punč torta

recepti_bez_slike
8 žumanaca 16 dkg šećera 8 bjelanjaka (snijeg) 18 dkg brašna 1 limun Punč: 5 dkg šećera u kockama dl čaja limun naranča dl ruma 2 dl vode 6 dkg čokolade alkermes Postupak pripreme Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu  lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte. 3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita. Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+668)

Sastojci za tortu od punča

  • 8 žumanaca
  • 16 dkg šećera
  • 8 bjelanjaka (snijeg)
  • 18 dkg brašna
  • 1 limun

Punč:

  • 5 dkg šećera u kockama
  • dl čaja
  • limun
  • naranča
  • dl ruma
  • 2 dl vode
  • 6 dkg čokolade alkermes

Postupak pripreme

Žumanjak i šećer mješajte dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu dodajte sok i isjeckanu koricu od limuna te prosijano brašno i snijeg. Smjesu  lagano izmiješajte, razdijelite u 2 dijela i pecite u 2 oblika. Kad se oba lista ohlade, jedan se razreže na 2, a drugi na 3 dijela. Ova posljednja 3 dijela upotrijebite za nadjev koji se stavi između dva lista biskvit torte.

3 dijela izrežite na male kocke, pa svaku trećinu stavite u posebnu zdjelicu i nakvasite sa 3 žlice likera po želji. U međuvremenu se skuha punč od šećera i vode, tako da se svaka kocka šećera nariba na koricu od naranče i limuna prije nego se prelije vodom. U punč stavite kuhani čaj i rum, te kuhajte. Kad se ohladi, trećinom punča prelijte prvu trećinu kockica. U drugu trećinu punča stavi se otopljena čokolada, dobro izmiješa i time zalije druga trećina kockica. U treću trećinu punča doda se alkermes, pa se ovim punčom nakvasi preostali dio kockica od biskvita.

Listovi torte namažu se marmeladom od kajsija, a između njih slože izmiješane kockice od biskvita. Torta se stavi između dvije daske, malo optereti i ostavi do drugog dana.

Prosjek: 4 (+668)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)