Punjene lignje
Jadranske lignje su puno bolji izbor za pripremu punjenih lignji od japanskih i ostalih uvoznih, dok su recimo te uvozne, opet boje za prženje. U svakom slučaju, ovdje preporučujem uzeti jadranske lignje.
Sastojci
- 1 kg liganja
- 3 tvrdo kuhana jaja
- 3 kisela krastavca
- 10 dkg šampinjona
- 20 dkg pršuta
- 1 kg krumpira
- češnjak
- sol
- papar
- peršin
- maslinovo ulje
- bijelo vino
Postupak pripreme
Jaja, krastavce, gljive, i pršut isjeckati dodati začine sve skupa izmjesati i puniti lignje. Napunjene lignje zatvaramo čačkalicom i slažemo na krumpire koje smo predhodno izrezali na ploške. Staviti u dobro zagrijanu pečnicu i peći oko 1sat. Pri kraju se dolije malo bjelog vina te pospe sa nasjeckanim češnjakom i peršinom.
Dobar tek, Suzi
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / mekušci i plodovi mora / lignje
- Sastojci: vino / pršut / peršin / papar / maslinovo ulje / lignje / kuhana jaja / krumpir / jaja / gljive / češnjak