1 kg liganja
4 češnja češnjaka
5 dag šampinjona
5 dag pršuta
žlica krušnih mrvica
2 grančice peršinovog lista
1,5 dl bijelog vina
1 limun
maslinovo ulje
maslac
papar
sol
priprema:
Lignje očistite i operite, a krakove sitno nasjeckajte. Na maslacu kratko popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone. Zatim sklonite s vatre i umiješajte nasjeckane krakove, nasjeckani češnjak, mrvice i peršinov list i sitno narezani pršut. Posolite, popaprite, izmiješajte te napunite lignje. Otvore napunjenih liganja zatvorite čačkalicama. U prikladnoj posudi na zagrijanom ulju složite lignje jednu do druge. Pržite ih 5 minuta s jedne, a zatim i s druge strane. Tada ulijte bijelo vino i lignje pirjajte 15 minuta pa dodajte limunov sok. Nakon toga lignje pirjajte još 7-8 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krumpirima obilno posutim nasjeckanim peršinovim listom i salatom od rajčice pomiješanom s mladim lukom, narezanim na kolutiće.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+999)
Punjene lignje su mi najdraže jelo, još ove u kombinaciji s vinom, svaki komentar je suvišan...Uvijek me podsjete na dobra druženja
Sastojci:
- 1 kg liganja
- 4 češnja češnjaka
- 5 dag šampinjona
- 5 dag pršuta
- žlica krušnih mrvica
- 2 grančice peršinovog lista
- 1,5 dl bijelog vina
- 1 limun
- maslinovo ulje
- maslac
- papar
- sol
priprema:
Lignje očistite i operite, a krakove sitno nasjeckajte. Na maslacu kratko popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone. Zatim sklonite s vatre i umiješajte nasjeckane krakove, nasjeckani češnjak, mrvice i peršinov list i sitno narezani pršut. Posolite, popaprite, izmiješajte te napunite lignje. Otvore napunjenih liganja zatvorite čačkalicama. U prikladnoj posudi na zagrijanom ulju složite lignje jednu do druge. Pržite ih 5 minuta s jedne, a zatim i s druge strane. Tada ulijte bijelo vino i lignje pirjajte 15 minuta pa dodajte limunov sok. Nakon toga lignje pirjajte još 7-8 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krumpirima obilno posutim nasjeckanim peršinovim listom i salatom od rajčice pomiješanom s mladim lukom, narezanim na kolutiće.