Punjene pljeskavice
Sastojci:
- 50 dag mljevenog miješanog mesa
- 10 dag naribanog sira trapista
- 2 glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 kiseli krastavac
- 2 grančice peršinovog lista
- 1 žlica senfa
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Češnjak i peršinov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, poparite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana. Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog češnjaka i peršinovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte. Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite. Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene. Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom ili salatom po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): punjene pljeskavice / pljeskavice
- Sastojci: ulje / sol / sir / senf / peršinov list / papar / mljeveno meso / luk / krastavac / jaja / češnjak