Pureća prsa u lisnatom tijestu
Sastojci:
- 1 i 1/2 kg purećih prsa u komadu
- sol, papar
- 75 dag šampinjona
- 2 luka
- 3 žlice maslaca ili margarina
- peršinov list
- 30 dag smrznutoga lisnatog tijesta
- 1 žumanjak
- 1 žlica mlijeka
- 50 dag mrkve
- 50 dag mahuna
- 20 dag slatkog vrhnja
- 1 žlica škrobnog brašna
Prilog: Mahune i krupno narezanu mrkvu kuhajte u slanoj vodi. Preostale šampinjone prerežite i stavite pržiti na ostatak maslaca. Začinite solju i paprom. Zalijte vrhnjem i još malo kuhajte uz dodatak brašna. Mrkvu i mahune ocijedite i prelijte s malo otopljenog maslaca. Ukrasite sjeckanim peršinovim lišćem.
Priprava:
Oprano i posušeno meso natrljajte sa svih strana solju i paprom. Pecite oko 45 minuta u dobro zagrijanoj pećnici od 200 stupnjeva. Polovicu gljiva i sitno sjeckani luk pirjajte na žlici maslaca. Dodajte polovicu od pripremljenoga isjeckanog peršinovog lišća.
Rastanjite lisnato tijesto i na njega stavite ohlađeno meso. Premažite ga sa svih strana nadjevom o gljiva, luka i začina, zavijte u tijesto. Na krajevima pritisnite tijesto da ne izlazi nadjev prilikom pečenja. Od ostatka lisnatog tijesta možete narezati ukrase kalupom (npr. zvjezdice), koje poslažete po svitku, sve skupa premažete žumanjkom. Pecite oko 30 minuta.
- Sastojci: margarin