Rajžlec na kiselo
sastojci:
- 50 dag rajžleca
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- pola vezice povrća za juhu
- 2 žlice brašna
- 2 lovorova lista
- 2-3 zrna papra
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vinski ocat
- papar
- sol
priprema:
Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu zajedno s očišćenim povrćem za juhu, jednim lovorovim listom i paprom u zrnu i kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na tanke rezance odnosno komade. Na zagrijanom ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite, pa dodajte mljevenu papriku. Zalijte procijeđenom juhom u kojoj se kuhao rajžlec i pustite neka zakipi. Tada dodajte narezani rajžlec i nasjeckani i zgnječeni češnjak, lovorov list, posolite, popaprite i kuhajte zajedno oko 10 minuta. Zgotovljeni rajžlec zakiselite vinskim octom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): teleće jelo / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sol / rajžlec / povrće za juhu / papar / ocat / luk / lovorov list / crvena paprika / češnjak / brašno