Recept za tjesto za pizzu ili za tople sendviče
Ovaj recept dobila sam od kolegice s posla. Picu radim po njemu, a tople sendviče radila sam sinu i njegovim prijateljima kada su učili. NAPOMINJEM da gotovo tjesto stavite u pobrašnjelu najlon vrečicu, labavo je zavežete, stavite u frižider i neka tamo odstoji barem 24 sata. Tijesto može stajati tako pripremljeno do 8 dana. Naravno da čete sve poduplati ako vam se pokaže potrebnim. Isprobajte pa u slast.
:party:
Sastojci za tjesto za pizze i tople sendviče
- 50 dkg oštrog brašna
- malo soli
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 suha germa
- 1 jogurt
- mlijeka dodati po potrebi ( približno čašu od jogurta )
Umjesiti, staviti u plastičnu vrečicu i u frižider. Neka odstoji barem jedan dan. Ovo je količina za 4 osobe tj. za veliki crni protvanj od špareta.
Pizzu nadjevati po ukusu.
Sendviči
Trgati sa rukom male količine tjesta i u njh stavljati šunku i neki tvrdi sir a može i ABC po ukusu i napraviti okruglice, malo ih s dlanovima sploštiti i staviti ih pržiti u dubokom ulju.