1 1/4 juhe
1 jaje
10 dag brašna
sol
priprema:
Brašno se prosije na dasci i napravi se jamica u koju se razbije jaje. Nožem se najprije izmiješa, a onda rukom izmijesi u glatko tijesto. Sada se posve tanko izvalja i ostavi da se posuši. Za rezance se razvaljano tijesto zamota u valjak i reže, kad se prosuši, na vrlo tanke rezance. Za krpice izreže se tijesto najprije na 10 cm široke trake, koje se slože jedna na drugu i izrežu na 1/2 cm široke rezance, a ove se opet poprijeko izrežu na male pravokutnike. Rezanci i krpice ukuhavaju se u slanu vodu, pa, kad su kuhani, procijede i stave u juhu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+804)
Sastojci:
- 1 1/4 juhe
- 1 jaje
- 10 dag brašna
- sol
priprema:
Brašno se prosije na dasci i napravi se jamica u koju se razbije jaje. Nožem se najprije izmiješa, a onda rukom izmijesi u glatko tijesto. Sada se posve tanko izvalja i ostavi da se posuši. Za rezance se razvaljano tijesto zamota u valjak i reže, kad se prosuši, na vrlo tanke rezance. Za krpice izreže se tijesto najprije na 10 cm široke trake, koje se slože jedna na drugu i izrežu na 1/2 cm široke rezance, a ove se opet poprijeko izrežu na male pravokutnike. Rezanci i krpice ukuhavaju se u slanu vodu, pa, kad su kuhani, procijede i stave u juhu.