30 dkg brašna
1 jaje
sol
voda
12 kg sira
2 dkg mrvica
3 dkg masti
3 dkg maslaca
Priprema:
Od brašna, jaja, soli i malo vode umijesi se tijesto za rezance, pusti da osuši te se izreže na rezance, koji se kuhaju u slanoj vodi. Kad su kuhani, ocijede se, operu i stave na 3 dkg vruće masti. Sir se zdrobi, a rezanci slažu u vatrostalnu zdjelu, i to tako da dođe jedan red rezanaca i jedan red sira, dok se sve ne upotrijebi. Zatim se stavi u pećnicu, da se dobro ugrije, a prije serviranja se polije vrućim maslacem, na kojem smo ispržili malo mrvica. Uz to se servira šećer.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+116)
Sastojci:
- 30 dkg brašna
- 1 jaje
- sol
- voda
- 12 kg sira
- 2 dkg mrvica
- 3 dkg masti
- 3 dkg maslaca
Priprema:
Od brašna, jaja, soli i malo vode umijesi se tijesto za rezance, pusti da osuši te se izreže na rezance, koji se kuhaju u slanoj vodi. Kad su kuhani, ocijede se, operu i stave na 3 dkg vruće masti. Sir se zdrobi, a rezanci slažu u vatrostalnu zdjelu, i to tako da dođe jedan red rezanaca i jedan red sira, dok se sve ne upotrijebi. Zatim se stavi u pećnicu, da se dobro ugrije, a prije serviranja se polije vrućim maslacem, na kojem smo ispržili malo mrvica. Uz to se servira šećer.
Sofi, promijeni mjere u sastojcima, sigurna je greška količina od 12 kg sira, jel'da?