Ribarski složenac od oslića i krumpira
Sastojci:
- 50 dag zamrznutih fileta oslića
- 80 dag krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 2 dl mlijeka
- prstohvat ružmarina
- prstohvat majčine dušice
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na što tanje ploške. Ribu skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite i skidajte na komadiće. Stavite je u duboku zdjelu, dodajte nasjeckani češnjak, izmrvljeni ružmarin, majčinu dušicu, nasjeckano peršinovo lišće, posolite, popaprite, prelijte sa 2-3 žlice mlijeka i lagano izmiješajte. U prikladnu nauljenu posudu slažite u redove narezani krumpir i začinjenu ribu. Svaki red krumpira poprskajte mlijekom. Odozgo neka bude složen krumpir. Sve prelijte uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite u pećnici oko 15 minuta da krumpir lijepo porumeni. Poslužite uz miješanu salatu od kiselog povrća spremljenu za zimnicu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / zimnica
- Sastojci: sol / ružmarin / peršinov list / papar / oslić / mlijeko / maslinovo ulje / majčina dušica / krumpir / češnjak