Rolat a la Rapska torta
Mnogi su se davno složili da je Rapska torta nešto senzacionalno: izgled, sastojci, njezina priča... Prošlog mi je Božića pala sjajna ideja na um, spojiti nadjev Rapske torte s oblatnom. I tako je rođena još jedna zvjezdica očaravajućeg okusa.
Sastojci:
- 2 manja lista oblatne
- 30 dag oguljenih mljevenih badema
- 30 dag šećera
- 2 veće naranče - sok i ribana korica
- 2 jušne žlice Maraskina
Priprema:
- Listove oblatne staviti izmedu vlažnih kuhinjskih krpa da omekšaju.
- Bademe potopiti u kipuću vodu, ostaviti ih 10-tak minuta, a potom oguliti kožicu. Prosušiti ih u pećnici na vrućem zraku i samljeti.
- U posudu staviti mljevene bademe, šećer, ribanu narančinu koricu i sok. Dodati Maraskino i dobro promiješati rukom. Staviti po polovicu nadjeva na svaki list oblatne, zarolati i ostaviti dan - dva da se prosuše. Po želji se može preliti običnom bijelom glazurom (štaub i narančin sok).
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: oblatne / mljeveni bademi / šećer / naranča / maraskino